fredag 28. januar 2011

VG skyter ned Lambda-blokka i Bjørvika

EXIT LAMBDA: Verdens Gang skyter i dag ned monsterblokka til Høyre-/Frp-byrådet og Hav Eiendom. Slik forgår all verdens herlighet.. (Faksimile/tegning: VG/Roar Hagen)

"Kommunen tatt på senga av Riksantikvaren.."


Ingen av de tre forslagene til nytt Munch-museum som Oslo kommune la ut på høring forrige mandag kommer til å bli realisert, fastslår Verdens Gang i dagens hovedkommentar. Avisas kommentator Yngve Kvistad har sett det vi også har pekt på her på bloggen (Se: En provokasjon mot Riksantikvaren) - at de tre forslagene alle er umulige å få vedtatt, fordi hovedalternativet fortsatt er åtte etasjer høyere enn kommunens egen reguleringsplan, mens de to andre er "så herpa at det gjør det komplett umulig å få vedtatt under noen omstendighet", som avisa skriver.
VG peker på at årsakene til at denne situasjonen har oppstått "er for det første at kommunen er tatt på sengen av en meget meningssterk riksantikvar som har formulert oponionsdannende innsigelser mot byggets omfang og plassering."


LAMBDA: Slik vi først så det. Altfor høyt. Brutalt. Knuser alt rundt seg.. (Ill.: Hav Eiendom)


Dessuten har "hele byens politiske ledelse undervurdert muligheten  for en kritisk allianse mellom kulturelite, akademia og folk flest". Og "for det tredje har det gått politikk i saken på en måte byrådet aldri hadde sett for seg", skriver kommentatoren, og utdyper:
- Med tanke på at hele flyttesjauen av kulturinstitusjoner i hovedstaden var initiert og sanksjonert av kalifen i kulturdepartementet, Trond Giske (Ap) og stormuftien i rådhuset, byrådsleder Erling Lae (H), kunne vel ingen tenke seg at disse absolutte sannheter skulle bli utfordret..
- Men det er akkurat det som har skjedd. Markante Høyrefolk med tidligere statsminister og fylkesmann Kåre Willoch i spissen, har gått i rette med Høyre-/Frp-byrådets ukritiske fremelsking av Lambda-prosjektet, skriver VG.

-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar