onsdag 12. januar 2011

Den norske filmvåren: Sletaune og Varg Veum x 2

HAN GÅR IGJEN: Varg Veum kommer tilbake. Igjen og igjen og igjen - nå det første halvåret med to nye filmer. Her Trond Espen Seim med Bjørn Floberg i Svarte får, premiere 21.januar.. (Foto: Filmweb)

Her er den norske filmvåren 

Den ustoppelige Varg Veum, stadig i Trond Espen Seims figur, kommer igjen - og igjen. Allerede 21.januar kommer han tilbake i Svarte får og 8. april i Dødens drabanter, begge etter Staalesen-romaner med samme navn.
Men den lurvete detektiv fra Bergen får ikke råde grunnen alene på vårt beskjedne hjemmemarked. Sammen med de to Veum-filmene kommer et 20-tall nye norske filmer på en kino nær deg det nærmeste halvåret.
Komedien Tomme tønner 2 - det brune gullet tjuvstartet med premiere 7. januar. På vintermenyen står også dokumentaren Konger av Oslo med premiere 8. februar, fremgår det av en oppsummering fra Avisenes Nyhetsbyrå og NTB.
Konger av Oslo utspiller seg i en flerkulturell 7. klasse på vestkanten i Oslo. Elever og lærere på Ruseløkka skole medvirker i denne filmen, som handler om rivalisering, nettverksbygging og en kamp for å være en del av fellesskapet ved skolen. 11.februar kommer en annen norsk dokumentar, Gunnar goes God
BABYCALL: Pål Sletaunes lenge etterlengtede, med Noomi Rapace og Kristoffer Joner i hovedrollene, kommer 11.mars.. (Foto: Filmweb)


Så er det en stor gruppe filmer som vi har ventet lenge på som kommer videre utover våren. Pål Sletaunes filmer er alltid verdt å vente på, nå er han endelig på vei med Babycall. Den handler om Anna og hennes åtte år gamle sønn som er på flukt fra guttens voldelige far. Premiere 11.mars.
Spenningsfilmen «Pax» er også en film vi har ventet på en stund. Regissør Annette Sjursen, etter manus av Lars Saabye Christensen, tar med seg kinogjengerne på en strabasiøs flyreise, der en av motorene eksploderer og passasjerenes liv henger i en tynn tråd. Premiere 18.mars.

«Det heter seg at livet er en reise. Pax er en reise for livet», står det i Norsk Filminstitutts presentasjon.PREMIERE 4.MARS: Dommedagskomedien Mennesker i solen, her med Ingar Helge Gimle og Jon Øigarden.. (Foto: Filmweb)
 Dommedagskomedien Mennesker i solen med kjente skuespillere som Kjersti Holmen, Ane Dahl Torp og Ingar Helge Gimle og med Per-Olav Sørensen som regissør er såvidt vi forstår fortsatt i lydmix, men er satt opp med premiere 4.mars.
– Den begynner som et kammerspill, men ender som noe helt annet. Hvis vi kan smile av oss selv, er denne filmen en kommentar til vår selvopptatthet. Men først og fremst skal det være humor, sier regissør Per-Olav Sørensen.


Flere premierer: Jeg reiser alene, premiere 11. februar, Wide Blue Yonder, 18.februar, samme dag kommer barnefilmen Gråtass får en ny venn. 25.februar er det premiere på Fjellet, samme dag Jørgen + Anne=Sant, i mars, uten fastsatt dato, Rødt hjerte, 25.mars Amors baller, 1.april komedien Umeå4ever, 15.april På bølgelengde, samme dag Hjelp, vi er russ!, i mai kommer Kjære Pappa og 29.juli komedien Hjelp, vi er i filmbransjen. Så når vi er kommet så langt er det vel bare å forberede seg på nye tjue norske filmer til høsten?..
-bb/


Finn mer i ARKIV under FILM/TEATER/MUSIKK

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar