mandag 13. februar 2012

Ordføreren bare 30.000 opp i lønn..

LØNNSHOPP: Nesoddens ferske arbeiderparti-ordfører Nina Sandberg får bare snaut 30.000 kroner i  lønnsøkning, ikke 130.000 kroner som opprinnelig foreslått.. (Foto: Daniel Bjur, NRK)


Den nybakte ordføreren


Får likevel ikke tjue prosents økning av egen lønn..


(Oppdatert 20.februar:  Arbeiderpartiet på Nesodden har nå innsett at det er vanskelig å forsvare en lønnsøkning på 20 prosent for ordfører Nina Sandberg, skriver Amta i dag. De går inn for en godtgjørelse på 87 prosent av det stortingsrepresentanter får. Det betyr en lønnsøkniong på snaut 30.000 kroner, altså 100.000 kroner mindre enn utvalget som har behandlet de kommunale godtgjørelsene foreslo og som formannskapet gikk inn for i forrige uke. Det er ventet at dette forslaget blir vedtatt av kommunestyret denne uka.)
Nesodden-ordfører Nina Sandberg går inn for en økning av ordførerlønna i kommunen med 130.000 kroner til 777.630 kroner i året. Forslaget, som skal behandles i formannskapet torsdag denne uka, kommer som et resultat av en gjennomgang av alle politiske reglementer i kommunen, deriblant de økonomiske godtgjørelsene, melder NRK Østlandssendingen.


— Til sammenligning er dette dobbelt så mye som det som skjæres ned i hjemmetjenestene, og det er like mye som skjæres ned i alle barnehagene våre. Så dette er penger som monner, sier tidligere ordfører Christian Hintze Holm (SV) (bildet t.v.).
Totalt blir de økte utgiftene for godtgjørelser på nærmere en million kroner, hvorav altså 130.700 går til ordførerens lønn, som er en økning på nesten 20 prosent.
AP-ordfører Nina Sandberg mener forslaget følger vanlig praksis i mange norske kommuner. Hun ba utvalget om ikke å stemme i saken, men legge den fram for formannskapet uten noen anbefaling.
— Utvalget har tatt utgangspunkt i stortingsrepresentantenes godtgjøring, og det er grunnlaget for forslaget for hva som skal være ordførers godtgjøring. Det er i tråd med praksis mange norske kommuner følger og det er anbefalt at nyvalgte kommunestyrer skal gjøre det samme, sier Nina Sandberg.
Hun får følge av Høyres Erik Adland som leder utvalget som kom med forslaget.
— Ordføreren på Nesodden har hatt en veldig lav godtgjørelse i forhold til de andre kommunene i Follo, og det synes vi ikke er riktig. Det er såpass mye arbeid en ordfører utfører, det er en kjempeoppgave. Derfor synes vi at godtgjørelsen er grei og at den er i tråd med det de andre ordførerne i Follo får, sier Adland til NRK.
_bb/

2 kommentarer:

  1. Det er mulig at det er gode grunner til en slik økning av godtgjørelsen for politikere. Det som er litt pussig er at dette kommer kort tid etter en valgkamp, der ingen - så vidt jeg kan se - tok seg bryet med å fortelle at en av de viktigste sakene de ville satse på etter valget var sine egne godtgjørelser. På samme måte som man hadde vært musestille om at man ønsket å fjerne adgngen til å kreve follkeavstemning helt til valget var unnagjort. Jeg er spent på hva mer dagens regime på Nesodden vil foreta seg for å overføre mer makt og goder til seg selv før befolkningen igjen blir tatt med på råd, som det av en eller anneg grunn heter..

    SvarSlett
    Svar
    1. Står respekt av å skrive leserinnlegg anonymt. Tror jaggu meg jeg skal gjøre det samme! Veldig god måte å stå for det man mener, på.

      Slett