mandag 4. mars 2013

Operaen: Dødelig kjærlighet i Bjørvika

VELKLANG: Sugende velklang i helgas opera-oppsetning i Bjørvika, mener Dagbladet.. (Foto: Erik Berg)

"Sjeledrama av ypperste klasse.."

Sjeledrama av ypperste klasse, skriver Dagbladets veteran-anmelder Ståle Wikshåland etter helgas premiere på tandem-operaen Cavalleria Rusticana/I Pagliacci på Bjørvika-operaen. 
— Det er tradisjon for å spille disse to enakterne i tandem, slik de gjorde det i operaen lørdag. Og det ble sterkt, slik det skal være når poengene i de to gyserne treffer, omtrent som en dobbel nytelse.. Poengene kom tett og satt godt, skriver Dagbladet.


Aftenpostens opera- anmelder Ida Habbestad bemerker at Helt vanlige mennesker, helt vanlige følelser, står som overskrift for operaens to enaktere. Det er et sårbart utgangpunkt, mener anmelderen, og utdyper: 
—..I den stillferdige, vanlige fremstillingen er mye sårbart. Orkestrets mange solistiske partier er ujevne, og særlig i blåserekken savner jeg en større trygghet. Også i operakoret trenger forestillingen at stemmene mer overbevisende søker sammen, skriver Aftenpostens anmelder, som imidlertid er svært imponert over solistene, spesielt operaens egne krefter: 
Forholdet mellom Marita Sølberg og Espen Langvik er strålende portrettert, mens oppsetningens høydepunkt for meg blir Ole Jørgen Kristiansens overveldende tolkning av klovnen. Kristiansens klang får romme både savn og lengsel, kjærlighet og ondskap — og fanger med det selve kjernen i disse verkene, skriver Aftenpostens Ida Habbestad..
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar