tirsdag 14. september 2010

Rapport fra hovedstaden

SISTE: Amanda (15) fra Tøyen og Viqueens-laget hennes vant NM i cheerleading i Tønsberg denne helga (Oppdatert 21.mars 2011). Her nærmest svever hun, høyt til værs over marmoren på operaen, støttet og sikret av lagkameratene Lars Dytterud og Ben Blank. (Foto: Annette Wendelborg/Mari Holen Hauge)

Fryktløs på operaen

- Om det er gøy? Ja, jeg synes det er ganske gøy..

Amanda Palacios (15) fra Tøyen balanserer med en flott akrobatisk positur på håndflaten til lagkameraten Ben Blank på operaens steinharde marmorflate.
Stuntet er ett av mange som Amanda og lagkameratene i cheerleader-laget Viqueens driver med som et ledd i treningen foran VM i Cheerleading i USA til våren.

- Vi pleier å samle noen folk over facebook og så møtes vi vil sånne stunts. Vi har vært flere ganger i Frognerparken.
- Så du er ikke redd?
- Kanskje noen ganger, når vi øver inn noe nytt, men ikke ellers. Det er jo noen som holder og støtter meg.

Ny sport

Cheerleading er den nye sporten som er blitt populær særlig blant unge jenter. Det er en tøff og halsbrekkende sport, duskene og heiagjeng-innslagene er borte, erstattet med høye svev og intens og presisjonssikker akrobatikk.
For noen måneder side rykket Amanda opp fra juniorlaget til seniorlaget, som kalles Force, og der også gutter er med.
Hun hadde turnet i flere år da hun oppdaget Viqueens, og har allerede rukket å være med på EM i Finland der det ble en annenplass for juniorlaget, Viqueens Unique.

TRYGT: Amanda Palacios, 
trygt på bakken.
(Foto: Bjørn Bratten)


VM i USA

I slutten av september går turen til Atlanta, Georgia i USA for en ti dagers treningsleir. Til våren blir det Orlando i Florida, til VM i cheerleading. Forutsatt at Amanda får positivt svar på sin søknad om dispensasjon fra aldersbestemmelsene som gjelder for konkurranser for unge mennesker i USA.
Stuntet på operaen ser tilstrekkelig halsbrekkende ut. Men på treningene og i konkurranser er det hele laget med 25-26 deltakere som gjør forskjellige massestunts og formasjons-opptrinn. Fem-seks av de minste og letteste, - og kanskje mest fryktløse? - jentene blir kastet opp i lufta og utfører forskjellige slags øvelser i fritt svev: salto, toe-touch, pike, kick-twist, er navnene på noen av stuntene de gjør der oppe i løse lufta.


VIQUEENS: Karianne Strand, Isabella Høst, Marthe Steffen, Andjela Gacinovic og Amanda - i aksjon..(Foto: Einar Eliassen)Svever høyt

Amanda vet ikke riktig hvor høyt de svever når de blir kastet opp i lufta.
- Kanskje fire-fem meter over de andre. Det er vanskelig å si, vi ser jo ikke selv hvor høyt vi er..
..bb

1 kommentar:

  1. Jeg må innrømme, Amanda, at jeg er veldig stolt av deg. Bestefar.

    SvarSlett