søndag 9. september 2012

Uka på TV: Idol for viderekomne

STJERNEKAMP: Et mangehodet stjernekamp-troll på NRK i går: Tor Endresen, Tuva Syvertsen, Mariann Thomassen, Sisi, Rein Alexander, programleder Kåre Magnus Berg, ekspertpanelmedlemmer Mona B. Riise og Ole Evenrud, Rita Eriksen, Nico D. og Alejandro Fuentes. Anneli Drecker og Jenny Jensen er ikke med på dette bildet.. (Foto: Julia Naglestad/NRK)

Ellevill Lindmo og allsidig Stjernekamp

Av BJØRN BRATTEN,  Avisa Nesodden
Med Stjernekamp har NRK bestemt seg for å sette konkurrentene på plass og ta lørdagskvelden tilbake, skriver Dagbladet i dag og kaster en firer på terningen etter gårdsdagens oppsminka NRK-lørdagskvelds-tilbud. Og ikke bare var det nygamlis-konseptet Stjernekamp som hadde premiere, men Anne Lindmo var tilbake i toppform og fremsto for første gang som en reell trusel for Skavlan-konseptet, som hadde en nokså uinspirert og avfalmet premiere kvelden før.
Lindmo-showet, som var klemt inn mellom to Stjernekamp-bolker, viste oss en programleder som ikke holdt noe tilbake, her var det intens deltakelse på alle fronter, om det var Norgesvenninnen og forfatteren Cecilia Samartin og hennes nesegruse beundrerinner på første benk i tilhørersalongen, filmparet Anne Marit Jacobsen og Henriette Steenstrup i en kommende norsk film, eller den tungt deprimerte superbloggeren Linnea Myhre.
Eller herrene Eyvind Hellstrøm og Petter Scherven, med avansert retro-matprat. 
Lindmo var der, langt fremme på kanten av stolen og til tider vel så det, intimt deltakende og støttende.


PREMIEREN: Her Anne Lindmo med gjester fra premieren i vinter: Liv Grete Skjelbred Poirée og Jon Herwig Carlsen fra NRK-sporten. Litt færre slips og flere gærne jenter i denne sesongens debut.. (Foto: Ola Kaland/NRK)
Det var en aura av nylig avgåtte super-talkshow-stjerne Oprah Winfrey over det hele, selv om det vil være svært vanskelig å se for seg Steenstrups gravide magestunt fra Torsdag kveld i Nydalen fra TV2 på amerikanske TV-skjermer. Men i norsk sammenheng skulle det ikke forundre oss om Lindmos hyper-deltakende gapskratt-TV har en stor framtid, et sted der mellom nettopp Torsdag kveld osv. på nabokanalen og Skavlans nokså uttørkete, vi hadde nær sagt gamlis-TV..
Men først altså Stjernekamp: Et stort og raust knippe med halv- og helkjendiser, erfarne og nybegynnere, kjemper om å bli en slags norsk super-entertainer, gjennom ti runder med høyst forskjellige musikk-kategorier. 
Det startet med musikal, neste gang blir det rock. 
Noen av deltakerne, som Rein Alexander, kjente musikal-konseptet fra før og cruiset gjennom jobben i sikker stil med sin enorme stemme. Andre, og det var flest av dem, søkte seg fram i ukjent landskap, og noen av dem kom fram med strålende resultater:
Teknodronninga Anneli Drecker, som på forhånd gjorde det klart at hun sang som en kråke i ungdommen, kom med en vidunderlig versjon av Send in the clowns fra musikalen A Little Night Music. Den blodferske souljenta Sisi sjarmerte med en flott versjon av Aquarius fra Hair
Pop-veteranen Tor Endresen sang fotball-legendariske You'll never walk alone fra musikalenCarousel med stort kor, så intet øye var tørt. Og Tuva Syvertsen fra Valkyrien All Stars sang Brecht-klassikeren Alabama song til stor åtgaum fra mange i salen.
Første runde i Stjernekamp-serien hadde ingen utstøting, men tre av kandidatene fikk et slags gult kort med advarsel fra juryen om å skjerpe seg, en advarsel som de tar med inn i neste runde: reggae-artisten Nico D, Surferosas Mariann Thomassen og Sisi. Advarselen til Sisi ble møtt av kompakt buing fra publikum i salen.
Det som forøvrig imponerte på premieren var det solid gjennomarbeidete konseptet, med store kor- og dansenumre, flott koreografert og tonesatt, og med en opplagt og myndig Maria Haukaas Mittet som kursleder.
Øvrige deltakere var Rita Eriksen, som fikk demonstrert sin flotte stemme i en litt anonym Out here on My Own fra Fame, dansebandstjerna Jenny Jensen, som ga alt til en nokså middelmådig Mama Mia fra ABBA, og Alejandro Fuentes, med en blek, men velsunget Grease is the Word fra Grease..
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar