lørdag 15. september 2012

Munch-museet: Alle alternativer koster det samme

LAMBDA:  Lambda-alternativet, som strengt tatt er dødt og maktesløst og ikke noe reelt alternativ, slår Tøyen- og Tullin-løkka-alternativene ned i støvlene på tid. Prisen blir omtrent den samme for alle de tre alternativene. (Ill.: Hav Eiendom)

Liten hjelp å finne for politikerne

Lambda, som strengt tatt ikke er noe alternativ, slår de andre alternativene på tid. Prisen er omtrent den samme for alle tenkelige muligheter for nytt Munch-museum. Det kunne vi sagt uten noen utredning..

Henholdsvis 1.7 og 1.62 milliarder. Det koster de to alternativene for nytt Munch-museum som den nye Munch-utredningen går inn for. 
OPAK-rapporten som ble offentliggjort på en pressekonferanse på Håndverkeren fredag foreslår enten å rive det eksisterende museums-bygget på Tøyen og bygge nytt på samme tomta, til en pris av 1.7 milliarder, eller å rehabilitere Nasjonal-galleriet og bygge en ekstra Munch-fløy på Tullin-løkka, til en pris av 1.62 milliarder. 
Begge alternativene vil ta rundt 10 år å realisere. Utredningene gir ingen av fløyene i bystyret noen redningsplanker i prosessen fremover. Det er fristende å si: Det kunne vi ha sagt på forhånd, uten noen utredning..
For bare trekvart år siden forkastet politikerne et Lambda-alternativ til omtrent samme pris som kunne ha vært realisert på drøyt tre år. Det var den gang Frps Carl I. Hagen som snudde og stemte mot Lambda fordi de ikke ville støtte et prosjekt som kostet mer enn en milliard kroner. Miljøpartiet de grønne som ligger på vippen i bystyret har sagt at de nå vurderer å snu og støtte Lambda. Krefter i det borgerlige byrådet har antydet at de kan tenke seg å tilby Tøyen-entusiastene i bystyret en solid opprustning av Tøyen-området og plassering av viktige kulturinstitusjoner i dette området i bytte mot at Tøyen-partiene støtter Lambda i Bjørvika..
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar