mandag 14. november 2011

Ballett: Pina Bausch på Operaen

VOLLMOND: Det regner og renner, bølger og strømmer vann, et sensuelt og atletisk verk.. I dag, søndag, spilles siste forestilling.. Foto: Laurent Philippe.

Rå realisme, seksuelt drama

Surrealisme, rå realisme, og seksuelt drama. Den tyske koreografen Pina Bausch, som døde i 2009, revolusjonerte dansen, rett og slett. Mesterregissøren Wim Wenders kritikerroste dansefilm i 3D om mesterkoreografen henrykker en hel verden, og kan nå ses også på våre kinoer. Denne uka kommer Tanztheater Wuppertal Pina Bausch for første gang til Norge, med premiere på Operaens hovedscene sist torsdag.
Tolv av den tyske balettensemblets sterke, uredde og egenartede dansere kommer til Operaen med oppsetningen Vollmond (Fullmåne), et intenst, sensuelt og atletisk verk fra 2006 der det regner, renner, bølger og strømmer vann. 


VÅTT: Det er dyptpløyende og morsomt, sensuelt og atletisk.. (Foto: Laurent Philippe)
Som så ofte i Pina Bausch verk dreier det seg blant annet om forholdet mellom mann og kvinne. Det er dyptpløyende og morsomt, med musikk som spenner fra Leftfield til Tom Waits
I forbindelse med gjestespillet vises utstillingen Smertedansen hommage til Pina Bausch i Operaen. Som ung kunststudent i Tyskland så maleren Arne Paus Pina Bausch dans. Det gjorde et uutslettelig inntrykk på ham og resulterte både i en forelskelse og en serie tresnitt. 
Lørdag klokka 15.00 forteller han om bildene og sitt vennskap med Pina Bausch i Formidlingssenteret i Operaen.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar