torsdag 24. november 2011

Så er det tid igjen..JULEGRANA: Sånn så den ut i 2009 og sånn ser den nok ut i år også. I mørket er alle katter grå og det gjelder for juletrær også.. (Foto: Ole Rand-Henriksen)
Søndag tenner vi 
grana på Varden

Kom ikke og påstå at julekvelden kommer overraskende på kjerringa her på Nesodden. I god tid varsler vi alle om at jula nærmer seg, og det gjør vi så grundig at det ses helt ut i Asker og Bærum og nesten hele hovedstaden. Lysene på juletreet på Varden har blitt et sikkert tegn på at det er jul i vente, og når vi tenner grana første søndag i advent klokka 17.30, er det i tråd med tradisjonen, for tradisjon har det blitt.

Like sikkert som at Miss Sophies hovmester kommer snublende med sherryen på denne tida av året, like sikkert er det at alle gode krefter stiller opp på Varden for å underholde før julegrana tennes, eller gi oss noen gode ord på den første adventssøndagen. Og så er det mange som stiller opp for å selge godsaker og hjemmelagede julerariteter

Det skal være skikkelig markedsstemning når julegrana tennes, og markedet starter kl. 15. Interessen for å delta på julemarkedet er som vanlig helt upåklagelig. Kommunen har leid ut over tjue bodplasser, og et dusin private telt kommer i tillegg, så marked blir det. Her kan du kjøpe en masse hjemmelagede saker og ting som begynner på ”jule” – og mye annet rart. Som i fjor blir det kaffe og gløgg og annet godt å varme seg på.

Som i fjor stiller HV-karene opp med sine veterankjøretøy, og de (bilene) er blitt enda ett år mer veteraner siden i fjor. En rundtur i de gamle krigerske terrengvognene er alltid like populært blant våre fredlige unger og pappaene deres.
  
Årets juletre har vokst i trygge og gode omgivelser og kommunens trefellingsspesialister vil sørge for at det blir forsvarlig hogd, transportert til Varden og at det står støtt og trygt jula ut på Vardentoppen.

Kl.16.00 starter underholdningen, og sokneprest Svein Hunnestad skal binde det hele sammen. Jaer skoles musikkorps spiller og det blir mye sang, både Jaer skoles barnekor og Coro Misto. Sprekinger fra Nesodden Danselag danser halling og Petter Moen fra Lyriaka leser - og i eventyrteltet leser Jeanette fra biblioteket for barna.

Klokka 17.30 tenner kommunens nye ordfører Nina Sandberg lysene slik at grana blir synlig fra Asker i vest, hele Oslo i nord og til Nordstrand i øst.

Halve moroa er å rusle sammen med hundrevis andre på veien til Varden. La bilen stå hjemme! Det er tross alt begrenset med parkeringsmuligheter på Varden. Vi trenger mye mosjon både før og etter jul.
_eh/bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar