lørdag 14. mai 2011

Kulturrapport2: Lambda-thrilleren fortsetter


LAMBDA: Fortsatt altfor høy, brutal, knuser operaen. Men Riksantikvaren gir seg til fordel for Kongsbakke-åpningen som skal gi mer lys til Middelalderparken.. (Ill: Hav Eiendom)Hestehandelen om Lambda:

– Reguleringssaken til rådhuset før sommeren

Riksantikvaren med full Lambda-retrett, men får Kongsbakke-åpningen som han har jobbet for. Men kan det være for seint for Lambda..?

(Oppdatert 12.mai klokka 1300 og 14.mai klokka 0745)

- En større Kongsbakke-åpning har vært viktigst for oss. Men «Lambda» er fortsatt en krevende bygning, spesielt sett fra Operataket.
Det sier riksantikvar Jørn Holme etter hestehandelen hos fylkesmannen med byrådsleder Stian Berger Røsland om Lambda og Kongsbakke-utbyggingen i Bjørvika.
Jeg tror likevel vinnerne er beboerne i Gamlebyen som får mer lys og bedre utsikt til fjorden, tilføyer han.
Munch-museet blir bygget som planlagt, men åpningen mot fjorden i Kongsbakken blir dobbelt så bred.

BØYDE AV: Riksantikvar Jørn Holme har trukket sin innsigelse mot «Lambda», Her fra dagens møte med byrådsleder Stian Berger Røsland. (Foto: Scanpix)
For seint?


– Vi har kommet frem til en løsning for et nytt Munch-museum i Bjørvika. Munchs kunst er Norges viktigste bidrag til verdens kulturarv, og med dagens avtale gir vi arven fra Munch det museet den fortjener, sier byrådsleder Røsland. 
Det akutte spørsmålet nå er likevel om det sittende byrådet rekker å få saken til byrådet før valget til høsten.
Informasjonssjef Dagny Gärtner Hovig ved Plan- og Bygningsetaten i kommunen sier til Avisa Nesodden at reguleringssaken nå er nærmest ferdigbehandlet og at den trolig vil bli ekspedert til rådhuset før sommerferien.


Tilbake i folden


- Det er vanskelig å si for oss hvor lang tid de trenger. Den politiske behandlingen kan ta både kort og lang tid, sier Gärtner Hovig.
Etter et lengre eventyr hos de borgerlige, i hvert fall i fjordbysakene i bystyret, er nå SV tilbake i folden med Arbeiderpartiet og Rødt. Opposisjonen håper selvfølgelig på en ny vår og en endret balanse i bystyret etter kommunevalget til høsten.
Det blir neppe noe flertall for en reint sosialistisk blokk, men i Lambda-saken har både Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har vært ute med varierende støtte til tanken om et nytt Munch-museum på Tøyen.

-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar