onsdag 29. september 2010

Tippemidler til "kulturarena"

"ARENA": Nesodden kulturarena skal stå klar til 1012.. (Foto: Bjørn Bratten)


Nesodden kommune hadde ikke råd til å bygge kulturhus på Tangenåsen. Derfor bestemte de seg for bare å bygge et bibliotek - til 81,5 millioner kroner. For sikkerhets skyld kalte de det "Nesodden kulturarena" og dermed fikk de støtte fra fylket på to millioner kroner - støtte som normalt ikke blir bibliotek til del.
– Vi er veldig fornøyd, og vi har også regnet med at vi skulle få to millioner kroner fordi dialogen og møtene med administrasjonen i fylkeskommunen har vært så positiv, sier kultursjef Marit Mellem til Amta.
Nesodden fikk den største potten av de i alt fire prosjektene som ble tildelt penger over spillemidlene for 2010. Til sammen 4,2 millioner kroner ble fordelt.


BIBLIOTEK: Tippemidler sikret finansieringen av biblioteket på Tangenåsen.. (Ill.: BGO Arkitekter/Medplan arkitekter)


Ifølge kultursjefen er biblioteket på Tangenåsen det første biblioteket som får et tilskudd fra denne potten. Slike bygninger har tidligere ikke vært prioritert over spillemidlene.
– I møtene har vi redegjort for at vårt bibliotek ikke blir et tradisjonelt bibliotek. Vi har i denne omgang ikke råd til å bygge et kulturhus, så vi ønsker at biblioteket skal bli en møteplass og en arena lik kulturhusene i andre kommuner, forklarer hun.
Kultursjefen ser blant annet for seg forfattermøter og teaterforestillinger. De to tilskuddsmillionene går nå inn i selve byggeprosjektet, melder amta.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar