torsdag 29. november 2007

Kommentar: Bloggavis med Nesoddvinkel!

Velkommen til Avisa Nesodden, bloggen som drømmer om å bli avis. Vi vet vi ikke er alene om å drømme om å bli avis for Nesodden, vi har møtt slike drømmere i årevis, lenge før vi selv flyttet hit. Men nå er vi selv i gang. Men altså i første omgang med en blogg. Behovet for en avis på Nesodden manifesterer seg nærmest daglig, hurtigbåtsaken kanskje mest akutt i øyeblikket. Da er det rimelig å tenke seg at denne og andre lokale saker blir dekket her. De første månedene vil bli preget av prøving og feiling - og kanskje noe vi gjør riktig.. Første mål blir jo å få flere enn utgiveren selv til å lese bloggen.
Vårt poeng i denne bloggen er det journalistiske: Får livet her på denne lange odden den journalistiske dekningen vi som bor her fortjener? Den store utfordringen, i tillegg til at avisen krever mer enn bloggen når det gjelder dekningen av døgnet, blir å gi en mer journalistisk tilnærming til stoffet, og en mer innholdsmessig variasjon enn det som er vanlig i en blogg. Nyhetsreportasjer har vi tenkt å lage, en spennende utfordring i en blogg. Og så mye mindre av det vanlige bloggvisvaset, som "mine låtlister", og "mine mest leste bøker", osv..
Kort sagt har vi tenkt å dekke det nesoddske hverdagsliv, samt kultur/film, det siste av naturlige grunner med et sideblikk mot hovedstaden (siden det er der kinoene ligger) , som ligger der inne i tåka, stakkars.. Vår ambisjon er altså å være et ørlite, ja, sogar knøttlite journalistisk alternativ i hverdagen. Kanskje det likevel, trass i knøttlitenheten, kan komme ett og annet interessant innspill hvor saker ses fra en litt annen vinkel.
Nesoddvinkelen!.. Følg med! Og bruk kommentarboksen flittig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar