torsdag 1. desember 2011

Exit Lambda: Nå blir det akvarium i Bjørvika?

PÅ LAMBDA-TOMTA: En topptung aksjonsgruppe kom, så og tapte: Fra venstre Erlend Høyersten, Bergen Kunstmuseum, Mats Stjernstedt, Kunstnernes Hus, Audun Eckhoff, Nasjonalmuseet, Jørn Mortensen, Kunsthøgskolen, Tone Hansen, Henie Onstad, Gunnar Kvaran, Astrup Fearnley og Stein O. Henrichsen, Munch-museet. (Faksimile: Dagbladet)


Den nest siste spikeren i Lambda-kista

En topptung invasjon til Lambda-tomta i Bjørvika i går formiddag av den norske kunsteliten kunne ikke stanse Lambda-prosjektets fall i avgrunnen. 

I går kveld vedtok byutviklingskomiteen i Oslo bystyre å skrinlegge Lambda, med stemmene fra opposisjonspartiene, som har flertall i denne saken. Siste spikeren blir slått inn i Lambda-kista når bystyret trolig strør sand på vedtaket den 14.desember.
I anledning møtet i byutviklingskomiteen hadde lederne i landets største kulturinstitusjoner møtt opp for å demonstrere sin misnøye med politikerne.
— Nå oppfattet vi dette som kritisk, og bestemte oss for å slå på stortromma, sier Audun Eckhoff, direktør ved Nasjonalmuseet, til Dagbladet.
Han hadde samlet sammen lederne ved Astrup Fearnley-museet, Henie Onstad Kunstsenter, Bergen Kunstmuseum, Munch-museet, Kunstnernes Hus og Kunsthøgskolen, for å markere at det er bred enighet i kunstmiljøet om at Lambda i Bjørvika må realiseres.
— Vi apellerer til alle Oslos politikere om at de revurderer sitt syn. Nå har de valget mellom å skyte seg selv i foten, eller vise vei inn i framtida, sier Eckhoff.
Dagen etter, 1.desember 2011, er protesten deres historie.
— Dette er en stor dag for byen, sa leder for byutviklingskomiteen, Frps Jøran Kallmyr, etter møtet i går kveld.
Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) åpner for at det lenge planlagte akvariet kan bli lagt til Lambda-tomta:
— Det er ett av alternativene. Byrådet har selv igangsatt en akvarieutredning for et halvt år siden. Plan- og bygningsetaten jobber med den og vil legge fram flere alternativer for et akvarium, sier Fredriksen til NRK..
Foreløpig er det ikke politisk flertall for akvariet i bystyret.
_bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar