tirsdag 24. januar 2012

Norsk Oscar-bombe: Tuba Atlantic

TUBA ATLANTIC: Eksamensfilmen til Hallvar Witzø fra filmskolen på Lillehammer sto for årets norske filmbombe da Oscar-nominasjonene var klare i dag.. (Foto: Karl Erik Brøndbo)


Kjempetuba vant nominasjonen for Norge


Martin Scorsese troner på toppen av nominasjonslista foran årets Oscar-galla i februar. Scorsese fikk flest nominasjoner, nemlig 11,  for sin Hugo, men hakk i hel med ti nominasjoner kom dagens sjarmbombe, The Artist, av den relativt ukjente franske regissøren Michel Hazanavicius, som riktignok har vært favoritt siden Cannes-festivalen i mai i fjor. 
Den store bomben  sett fra en norsk vinkel, var likevel prisen for beste kortfilm, som gikk til den unge norske filmskaperen Hallvar Witzø for kortfilmen Tuba Atlantic, som er hans eksamensfilm fra filmskolen i Lillehammer. Den forteller om en gammel mann som får beskjed om at han bare har seks dager igjen å leve og bygger en kjempesvær tuba på stranda i et forsøk på å skvære opp med broren sin før det er for seint.
THE ARTIST: Den franske filmen The Artist har vært Oscar-favoritt siden i mai i fjor.. Men Scorsese stakk av med flest nominasjoner..


I sommer vant Witzøe en student-Oscar for samme film. Jennifer Garner og Ben Afleck delte ut prisen, så den prisen var heller ikke helt uten betydning.
Andre nominasjoner:
George Clooney, som har fått en Oscar med Syriana, fikk sin fjerde nominasjon for The Descendants, som har norsk premiere denne uka. Den filmen fikk fem nominasjoner i dag. Brad Pitt, Michelle Williams og Meryl Streep er også blant de nominerte, for filmene Moneyball, med Pitt, Williams fikk sin nominasjon for Marilyn Monroe-filmen, som går på norske kinoer allerede, og Meryl Streep for filmen om Margaret Thatcher, Jernkvinnen, som kommer på norske kinoer til uka.

_bb/


Finn mer under KULTUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar